A STEAM felsőoktatási innovációk jutalma: A Lueny Morell-díj

A STEAM felsőoktatási innovációk jutalma: A Lueny Morell-díj

A STEAM felsőoktatási innovációért járó Lueny Morell-díj a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudományok, a művészetek és a matematika (STEAM) területén megvalósított oktatási innováció releváns kezdeményezéseit ismeri el.

Az oktatási innovációs kezdeményezés lehet (1) egyetlen tanár vagy tanárok egy csoportja által a saját kurzusa/kurzusai keretében megvalósított kezdeményezés, vagy lehet (2) intézményi kezdeményezés egy/több szak, egy iskola/tanszék vagy egyetem keretében. Ez utóbbi esetben a pályázatot az intézményben a kezdeményezésért felelős személynek kell vezetnie.

Ezzel a díjjal az InnovaHiEd Akadémia az alapítója, Lueny Morell emléke előtt kíván tisztelegni, aki képes volt összekapcsolni embereket és szervezeteket az oktatás fejlesztése érdekében, globális hatást gyakorolva.

A díjat jelenlegi formájában, az InnovaHiEd Academy a Mérnökképzési Társaságok Nemzetközi Szövetségével (International Federation of Engineering Education Societies (IFEES)), a Globális Mérnöki Dékánok Tanácsával (Global Engineering Deans Council (GEDC)) és a Mérnökpedagógia Nemzetközi Társaságával (International Society for Engineering Pedagogy (IGIP)) közösen szervezi. A szponzorációért a CTI Global és az IAOE felel, Waldemar Ramírez Beiso, (Lueny Morell férje) támogatásával.

A Lueny Morell-díjra érdemes kezdeményezés elismerésként 1000 USD összegű gazdasági kompenzációt kap, valamint a 2024. szeptember 24-27. között az észtországi Tallinnban, az ICL 2024 keretében megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen való részvétellel kapcsolatos költségek fedezését.

Lueny Morell az InnovaHiEd alapítója volt. Fáradhatatlan szelleme és határtalan nagylelkűsége olyan térré tette kezdeményezését, amelyben a világ különböző pontjaiból érkező kollégák találkozhattak, és sok esetben végül barátok lettek: az övéi és egymáséi. 

Korán bekövetkezett halála miatt barátai és kollégái viszik tovább a tőle tanult útmutatást, ők tartják életben kezdeményezését, úgy tisztelegve emléke előtt, ahogy ő szerette volna: tanítva, alkotva és szolgálva.

Share this post