EU STEM Coalition projekt megbeszélés & CoVE Fórum – Amszterdam

EU STEM Coalition projekt megbeszélés & CoVE Fórum – Amszterdam

Márton Zoltán, projekt koordinátor, az Óbudai Egyetem STEM Iroda – Magyarországi STEM Platform képviseletében szeptember végén az EU STEM Koalíció projektcsapat megbeszélésén, Hollandiában járt.

Az Óbudai Egyetem a Magyarországi STEM platform alapítója és tagja az EU STEM Koalíciónak. Az Óbudai Egyetem hosszú távú tapasztalatokkal rendelkezik az oktatás és az ipar közötti együttműködés, valamint a tudományos versenyek és tevékenységek változatos formáinak szervezése terén, így alkalmas arra, hogy lendületet adjon egy nemzeti kísérleti programnak Magyarországon.

„Nem rég tértem vissza Amszterdamból, ahol részt vettem a “Forum on Vocational Excellence” rendezvényen. A plenáris ülés tanulságos volt, és a Triple Helix modellt tárgyaló workshop igazán hatásos volt.

Utazásom elsődleges célja egy értékes találkozó volt az EU STEM Koalíció projektcsoportjával, a Magyarországi STEM Platform képviseletében.”

– meséli Márton Zoltán.

A rendezvény hátteréről

A Szakmai Kiválóság Központok (CoVE – Centres of Vocational Excellence) Európában együttműködnek a társadalmi kihívások, a készségek és a szakmai kiválóság terén.

A fórum célja, hogy az oktatási és képzési szolgáltatók, a munkáltatók és a kormányok együttműködjenek a munkaerő készségeinek naprakészen tartása érdekében. A CoVE jó példákat mutat arra, hogyan lehet ezt megvalósítani.

Share this post