Szlovák STEM delegációt fogadott a STEM Iroda

Szlovák STEM delegációt fogadott a STEM Iroda

Az Óbudai Egyetem STEM Irodája, és a Magyarországi STEM Platform, a szlovák bejegyzésű Learn IT Academy o.z. polgári szervezetet fogadta vendégül. Az Európai Unió keleti régiójának meghatározó képviselőjeként elkötelezettek vagyunk megerősíteni a STEM-roientált képzéseket a Szlovák Köztársaságban is.

Ahhoz, hogy egy intézmény/szervezet STEM képviselővé válhasson, aktívan részt kell vennie az EU STEM Coalition rendezvényein, eseményein. A Magyarországi STEM Platform és az Óbudai Egyetem STEM Irodája a környező országok intézményeinek, szervezeteinek STEM képviseletének megerősítése érdekében, szoros együttműködéseket alakít ki, és Task Force (munkacsoportos) megbeszéléseket tart, hogy a kapcsolati rendszernek köszönhetően, mielőbb elkezdődhessen a tapasztalatcsere, és a STEM-orientált tevékenységek kidolgozása.

A Learn IT Academy o.z. egy polgári társulás, amely 2021 óta működik. Gyermekek oktatásával tevékenykedik. Foglalkozási területei: Számítógépes alapismeretek, ECDL tanfolyamok, rekvalifikációs tanfolyamok, 3D modellezés, tervezés és kivitelezés, weboldal és webáruház készítés. 2022 nyarától bővítette a tevékenységi körét a szervezet, így a Lego játékkal, mint fejlesztőeszközzel kezdett el foglalkozni. Felvették a kapcsolatot az óvodákkal, alapiskolákkal Dél-Szlovákia régiójában. Felkínálták nekik a legóval való fejlesztés lehetőségét, szakkörök formájában. 23 intézményben tevékenykedünk jelenleg 6 oktatóval.  

A megbeszélés zárása után meghívtuk a Learn IT Academy-t, a 2023. április 18-ai, zártkörű “STEM Task Force Meeting”-re, Óbudára! További részletek, a programok menüpontban találhatóak!

Előadások

Kersánszki Tamás, irodavezető kiemelte a STEM-orientált projekteket az Óbudai Egyetemen, valamint ismertette azokat a lépéseket, amikkel egy európai ország STEM képviselővé képes válni. Ezen kívűl bemutatta a Magyarországi STEM Platform működését, és a STEM terület fontosságát.

Márton Zoltán, projekt koordinátor prezentálta, az Óbudai Egyetem STEM Irodájának sikeres projektét, a Nyári Gyerekegyetemi programot, amellyel már az általános iskolások körében is felkelthető az egyetemi érdeklődés.

A képeket köszönjük Sárai Juditnak, az Óbudai Egyetem fotósának.

Share this post