Pályaorientációs előadások Gyömrőn

Pályaorientációs előadások Gyömrőn

2022. október 15-én, az Óbudai Egyetem STEM Irodája pályaorientációs előadásokat tartott a Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erzsébeti utcai alsó tagozatos intézményében.

Márton Zoltán (projekt koordinátor) prezentációját és előadását a 3-os osztályok és a 4-es osztályok kísérték figyelemmel. Elmondása szerint, a visszajelzések ilyen kis idő alatt is rendkívül eredményesek voltak: „A tanulók élvezték, ahogyan az egyetemi életről; a biztonságtechnikai mérnök szakmáról; a mérnöktanári pálya szépségéről, a Kutatók Éjszakájáról, a Nyári Gyerekegyetemről, vagy akár az IT Kiállításról beszéltem velük. Jó érzéssel tölt el, hogy egykori iskolámba térek vissza, találkozom volt osztályfőnökömmel, és a régi szellemet idézhettem elő. Bemutattam a képzési rendszert, és a saját karrierutamat, ezzel megerősítve, hogy ebből a padból elérhetőek a célok. Említettem, hogy az Óbudai Egyetem kapujai nyitvá állnak, és várnak titeket a felsőoktatásban!” Köszönöm a meghívást Ruskó Róbertnének, Rozika néninek! – fejezte be a beszámolóját Márton Zoltán.

Az első percekben már nagy érdeklődés fogadta az előadót, és az 1 órás bemutatókat követően egy 44 m2 alapterületű, 1 szintes lakás vagyonvédelmét is megtervezték közösen, ahol a tanulók saját maguk helyezték el az alaprajzon az infravörös érzékelőket, a nyitásérzékelőket, a központot, a szirénát, és az akusztikus üvegtörés érzékelőt is – 45 perc elegendő volt a tudásátadáshoz, hiszen csupa jó megoldással rukkoltak elő az általános iskolás tanulók.

Kersánszki Tamás (irodavezető) úgy fogalmazott, hogy a pályaorientációs befolyásoltág ebben a korosztályban erősödik meg igazán, így azonnal reagálnunk kell erre. Elhivatottak vagyunk, hogy minél több olyan szakmát mutassunk meg a tanuló gyermekeknek, amiknek megismerésével illeszkedni tudnak a jövő kihívásaihoz, és szélesíteni tudjuk a természettudományos, valamint a műszaki területen tanult ismereteiket.

Köszönjük a képeket Izabella néninek és Orsolya néninek. Forrás: https://weoresiskola.hu/erzsebetalso/

Share this post