Játék és tanulás: fedezzük fel a jövőt a STEM Irodával a Kutatók Éjszakáján!

Játék és tanulás: fedezzük fel a jövőt a STEM Irodával a Kutatók Éjszakáján!

Idén szeptember utolsó hétvégéjén, 2023. szeptember 29-én és 30-án, a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretein belül lehet majd bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

A STEM Iroda a Kutatók Éjszakáján izgalmas lehetőségekkel várja a látogatókat!

Kipróbálhatod a LEGO robotokat, melyeket a Nyári Gyerekegyetemi táborokban használnak résztvevőink. Emellett belepillanthatsz a Minecraft világába is, ahol a hangsúlyt a megújuló energiaforrásokra és a városfejlesztésre helyezzük.

Ismerd meg Erasmus+ projektünket, melynek fókuszában a fenntarthatóság és az energiatakarékosság áll!

LEGO robotok

A LEGO robotok segítségével a gyerekek lehetőséget kapnak, hogy játszva ismerkedjenek meg a robotika alapjaival. A Kutatók éjszakáján, a STEM iroda standjánál kipróbálhatod a LEGO Mindstorms robotjait.

A robotok programozására során mindenben segítünk Neked, így akár kezdő is lehetsz.

Minecraft

A Minecraft, népszerű videójátékában, a játékosok saját világot építhetnek fel. A STEM Iroda Nyári Gyerekegyetemi táboraiban a Minecraftot arra használjuk, hogy a gyerekeket a tudomány és a technológia világával ismertessük meg.

A játék során a gyerekeknek különböző feladatokat kell megoldaniuk, például egy napelemparkot kell felépíteniük, vagy okos és biztonságos épületeket kell fejleszteniük. A feladatok megoldásához a gyerekek matematikai és mérnöki ismereteit is fejlesztjük a remek hangulatú játék közben, valamint a fenntarthatóságról is hasznos leckét tanulnak.

Várunk szeretettel a Kutatók Éjszakáján!

A STEM Iroda a Kutatók Éjszakáján 2023. szeptember 29-én, pénteken 14:00 és 22:00 óra között várja az érdeklődőket.
A programok ingyenesen látogathatóak.

Cím: Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Kar, 1034 Budapest, Bécsi út 96/BTovábbi információ

Share this post