Horvát STEM delegációt fogadott a STEM Iroda

Horvát STEM delegációt fogadott a STEM Iroda

A Horvát Kreativitási és Innovációs Iroda szervezésében fogadtunk vendégül a Zágrábi Algebrai Egyetem, a Zágrábi Bányászati, Geológiai és Kőolajmérnöki Kar, valamint az Oktatásfejlesztési Intézet (OFI) munkatársait. Az Óbudai Egyetem STEM Irodája, és a Magyarországi STEM Platform, az Európai Unió keleti régiójának meghatározó képviselője, amely elkötelezett, az EU STEM Coalition bővítésért, a környező országok intézményeinek, szervezeteinek STEM képviseletének megerősítésért és szoros együttműködések kialakításában, ebben a régióban.

A horvát STEM Academy projekt célja, hogy megerősítse a civil szervezetek kapacitásait a STEM népszerűsítésére a fiatalok körében. A projekt keretében a célcsoportot azok a civil társadalmi szervezetek alkotják, amelyek tevékenységükkel hozzá kívánnak járulni a STEM terület népszerűsítéséhez a gyermekek és fiatalok körében. 

A megbeszélés zárása után meghívtuk a horvát delegációt, a 2023. április 18-ai, zártkörű “STEM Task Force Meeting”-re, Óbudára! További részletek, a programok menüpontban találhatóak!

Előadások

Tafferner-Gulyás Viktória, a Rektori Kabinet részéről tartott egy bevezető előadást az Óbudai Egyetemről, és nemzetközi kapcsolatrendszeréről, valamint a tudományos területeken elért sikereiről.

Kersánszki Tamás, irodavezető kiemelte a STEM-orientált projekteket az Óbudai Egyetemen, valamint ismertette azokat a lépéseket, amikkel egy európai ország STEM képviselővé képes válni. Ezen kívűl bemutatta a Magyarországi STEM Platform működését, és a STEM terület fontosságát.

Márton Zoltán, projekt koordinátor prezentálta, az Óbudai Egyetem STEM Irodájának sikeres projektét, a Nyári Gyerekegyetemi programot, amellyel már az általános iskolások körében is felkelthető az egyetemi érdeklődés.

Dr. habil. Galambos Péter, főigazgató helyettes úr bemutatta az Egyetemi Kutató és Innovációs Központon belül műkődő Bejczy Antal iRobottechnikai Központot, mesélt az első generációs da Vinci robotról, valamint bemutatta az egyik robot működésének lépéseit.

A képeket köszönjük Sárai Juditnak, az Óbudai Egyetem fotósának.

Share this post