Zöld Energia és Fenntarthatóság a Minecraft Világában – A Nyári Gyerekegyetemi Tábor Élményei

Zöld Energia és Fenntarthatóság a Minecraft Világában – A Nyári Gyerekegyetemi Tábor Élményei

Lezárult az Óbudai Egyetem – STEM Irodája, és a Kutatók Éjszakája programsorozat által szervezett edelényi Nyári Gyerekegyetemi táborunk is.

Az elmúlt napok során számtalan örömteli pillanatban és felejthetetlen élményben osztoztunk a térségben tanuló diákokkal, akik lelkesen és aktívan vettek részt a különböző tevékenységekben – számolt be Márton Zoltán táborvezető. 

Komplex táborunkban a diákok játékos formában ismerkedhettek meg a megújuló energiaforrásokkal, majd tudásukat interaktív, egyetemi mini előadásokat hallgatva mélyíthették el. A csoport küldetése zöld szigetmodell alapján egy új, fenntartható és élhető sziget kialakítása volt.

Lenyűgöző volt látni, ahogy a gyermekek építő jellegű vitákat folytattak egymással az energiafajtákról, és megértették az energiatermelés különböző módjainak komplexitását. Az interaktív beszélgetések során az érdeklődésük és tudásszomjuk a fenntarthatóság és a zöld energia iránt valódi lendületet adott a tábor életének.

A tábor fő célja az volt, hogy a gyermekek széleskörű ismereteket szerezzenek a fenntarthatóság és a zöld energia területén, és ösztönözzük őket arra, hogy kreatívan alkalmazzák ezt a tudást a Minecraft világában. Büszkék vagyunk rájuk, mivel lelkesen és együttműködve dolgoztak az erőművek kialakításánál és az energiatudatos sziget modellezésénél.

Kiemelkedőnek találtuk a táborozók között kialakult erős csapatmunkát és együttműködést. Az egymás iránti segítőkészség és támogatás olyan értékek, amelyek kiváló alapot jelentenek a jövőbeli sikerekhez és eredményekhez.

A tábor során a gyerekek minden délután kis csoportban önismereti foglalkozásokon vettek részt (pályakép rajzolás, karrier út tanácsadás és tanári mentoráció), melyek célja az volt, hogy a táborozók egyértelműbb célokat és motivációt találjanak az oktatás és a személyes fejlődésük terén. A záró foglalkozáson az önismeretről és az önértékelésről tanultak kiegészültek a személyes tapasztalatokkal. Összegzésként igyekeztünk megerősíteni a személyes tudatosságot és a személyes célokat a felvázolt jövőkép alapján.

Reméljük, hogy ezek az élmények és az elköteleződés hosszú távú hatást gyakorol majd rájuk, és segíti őket abban, hogy továbbra is érdeklődjenek és tenni akarjanak a fenntartható jövőért.

Share this post