STEM Iroda is részt vett az Educatio Szakkiállításon!

STEM Iroda is részt vett az Educatio Szakkiállításon!

Az Óbudai Egyetem STEM Irodája is képviseltette magát a 2023-as Educatio Szakkiálításon, az Óbudai Egyetem impozáns, és népszerű standjánál. A felvételire készülők kérdéseket tehetnek fel az 5 felsőoktatási szakképzési szakról 18 alap- és 13 mesterszakról, amelyek közül több angol nyelven is felvehető. Tájékozódhattak a duális és kooperatív képzési formákról, a különböző munkarendben folyó képzésekről.

A továbbtanulni szándékozók megismerhették az Óbudai Egyetem hét karának képzéseit, az elhelyezkedési lehetőségeket, a karrierutakat a műszaki, az informatikai és a gazdasági pályán. A rendezvényen oktatók és hallgatók nyújtottak információt a szakokról, a gyakorlatorientált képzésről, az egyetem kimagasló ösztöndíjrendszeréről, a kollégiumi elhelyezési lehetőségekről és saját tapasztalataikról.

Márton Zoltán kollégánk a központi standnál várta az érdeklődőket, ahol pályaorientációs tanácsadást nyújtott, hallgatói tapasztalatait osztotta meg alapképzésen, mesterképzésen, valamint az új pontszámítási rendszer sajátosságairól, és az intézmény által kijelölt szempontokról informálta a pályaválasztás előtt állókat. Többek között beszélt az Óbudai Egyetem hallgatói közösségeinek erejéről, számos – nemzetközileg is elismert – szakjairól, és annak specializációiról, valamint az Óbudai és a műszaki felsőoktatásban elért eredményeiről, Times Higher Education rangsorolásáról. Kihangsúlyozta, hogy a jövő szakmáinak kihívásaira fel van készülve az Óbudai Egyetem, mindezt jól mutatják az unikális STEM Iroda, és a Magyarországi STEM Platform fejlesztései, programjai.

Köszönjük a képeket Sárai Juditnak (Óbudai Egyetem)!

Share this post