Nyári Gyerekegyetem a Bánki Karon is!

Nyári Gyerekegyetem a Bánki Karon is!

Nagy örömmel számolhatunk be az idei második Nyári Gyerekegyetemi táborunkról, ahol a “Okos és biztonságos épületek fejlesztése a Minecraft világában” elnevezésű táborprogramunk vette kezdetét. A táborunk fő célja, hogy megismertessük a résztvevőket az okos épületek koncepciójával, valamint a komplex vagyonvédelem fontosságával. A diákok izgatottan vettek részt az első napon, amely tele volt interaktív tevékenységekkel és tanulási lehetőségekkel. – jelenti, Márton Zoltán, a tábor vezetője.

Dr. Horváth Richárd, kutatási dékánhelyettes úr köszöntőjével kezdődött el a tábor, amelyben kiemelte az ilyesfajta programok fontosságát és üdvözölte a fiatal táborozókat a kar innovatív laborjában.

Márton Zoltán előadása következett, ahol beszélt a biztonság fogalmáról és a személy- és vagyonvédelem dinamikájáról. Megbeszélték, hogyan kapcsolódik mindez mindennapi élethez, hogy a gyerekek is megértsék. Saját személyes tapasztalatait is megosztotta a résztvevőkkel, elmesélve, hogyan jutott el a biztonságtechnikai mérnöki pályához, és hogy mi inspirálta, hogy nekik beszélhessen erről a fontos témáról. A gyerekek izgalmas feladatot kaptak: saját falulakásokat kellett tervezniük a 2D/3D CAD szoftver segítségével, majd ezeket a terveket valósították meg a Minecraft játékban.

Kirchhof Sándor játékfejlesztő oktató segítségével integrálták az elméleti alapokat és a tervezést a Minecraft világába. A tábor két csapatra oszlott, a Piros (Red) és a Kék (Blue) csapatra, amelyeket egy tanulmányi -és egy Minecraft készségfelmérő teszt alapján állítottak össze az oktatók. Így biztosították, hogy mindkét csapat azonos erőforrásokkal és lehetőségekkel kezdjen neki a projektmunkának.

Kövessetek minket, és lássátok, hogyan alakul át a jövő!

Share this post