Gyerekegyetem 2022 – Budapest

Minecraft + Elektronika + Zöldenergia = Tábor

Egyedülálló Gyerekegyetemi Tábort indít az Óbudai Egyetem STEM Irodája es a Kutatók Éjszakája programsorozat. Gyermeke a játékon keresztül tanulhatja meg a megújuló energiafelhasználás alapvető ismereteit, ezzel támogatva a természettudományos készségét és a környezettudatos gondolkodásmódját.
A Minecraft-ban létrehozott elektromos hálózatot, gyakorlati foglalkozás keretében is elkészítik a táborozók napelem forrás beépítésével.

Háromszori étkezés; Minecraft licensz; Gyárlátogatás; Italellátás

Tábor időtartama: 8:30 – 16:30 / nap
Tematikus napok – Elektronikai labor – Minecraft gyakorlat – Naperőmű park látogatás

Tábori személyzet

Márton Zoltán

Táborvezető/ Oktató

Az Óbudai Egyetem STEM Irodájának feladatati mellett oktató szerepet is betölt. Főterülete a kritikus infrastruktúra fontosságának kiemelése az erőművek biztonsági elemzésével. Előadásokat tart a energiatermelések technológiáját illetően, majd mindezt a Minecraft szoftveren keresztül szimulációként mélyíti el a táborozók körében.

Kirchhof Sándor

Minecraft oktató

Programozói szemlélettel közelíti meg a Minecraft játékán belüli dimenziót, ahol a megújuló energiaforrások megépítését, karbantartását, és továbbfejlesztését tanítja meg a táborozóknak. A szélenergia, a napenergia és a vízenergia mellett, fissziós atomreaktort épített a gyermekekkel, amelyet modulárisan tanít meg a Minecraft világán keresztül. 

Németh Márk

Gyakorlati oktató

Az Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar BSc. szak, III. évf. hallgatójaként, az elektromos áramkörök alapismereteit mutatja be a táborozóknak gyakorlati megközelítésből. A labor foglalkozások alkalmával forrasztási, alkatrész beépítési tapasztalatokat gyűjthetnek. A tábor végére minden résztvevő gyermek saját maga megépített áramkörrel büszkélkedhet.

Magócsi László

Gyakorlati oktató

Az Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatójaként, az áramkörök továbbfejlesztését fogja bemutatni a táborozóknak. A napenergiához kapcsolódóan, segítségével a résztvevő gyermekek napelemet építenek be a meglévő áramköreikbe, a végső tesztüzemmel, és a minőségi-ellenőrzéssel együtt.

A tábor hatékonysága érdekében a táborozókat egy turnusba rendeztük, így kizárólag az augusztusi táborunkra lehetséges jelentkezni!

Táborra való jelentkezés lépései

1

Kérjük olvassa át a tábori tájékoztatót, majd nyomtassa ki, és töltse ki a jelentkezési lapot, a szülői nyilatkozatot! Szkennelje be, majd minél előbb küldje el a marton.zoltan@uni-obuda.hu e-mail címre a dokumentumokat! Fontos, hogy a tábor 1. napján hozza magával gyermeke az eredeti példányokat is!

2

Ezt követően, jelentkezését visszaigazoljuk, számlával együtt. Ettől a pillanattól kezdve kérjük az előleg összegét, banki átutalás formájában, amint ezen kritériumok teljesülnek, a táborozó gyermek rögzítve lesz rendszerünkben.

A fennmaradó összeg határideje a tábor kezdő idopontját megelező 5. nap.

Pénzügyi információ

Kizárólag a teljes tábor összeg befizetésével érvényes a regisztráció! A tábor teljes költségének (50.000 Ft-nak) befizetési határideje a tábor kezdését megelőző 5.nap.

A tábor tartalmazza:

  • Háromszori étkezés
  • Minecraft licensz
  • Gyárlátogatás
  • Italellátás

TÁBOR #2 (2022.08.01-05.)

Számlavezető bank: MKB Bank Nyrt. (MKB)

A gyűjtőszámla számlaszáma: 10300002-13268139-00014901

A közlemény rovat az átutaláshoz: Táborozó teljes neve, tábor2, előleg

A kedvezményezett neve: Óbudai Egyetem

Összeg: 25.000 Ft

A népjóléti miniszter 12/1991. (V.18.) NM rendelete alapján:

„(2) A gyermek törvényes képviselője a 2. melléklet szerinti adattartalmú, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozattal igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt.”

„A nyilatkozatot legkésőbb a táborozás megkezdésekor a táborozás szervezőjének kell átadni. A nyilatkozatot a táborozás ideje alatt a tábor helyszínén kell tartani.”

Letölthető dokumentumok