Akkreditált Tanártovábbképzés

Élményalapú STEM oktatás - 30 órás akkreditált tanártovábbképzés

ai teacher

Időpont: 2024. szeptember 13- október 25. – 5 pénteki alkalom/egész napos elfoglaltság (9-től 4-ig)
Tervezett helyszín: Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar (1081 Budapest Népszínház u. 8.)
Résztvevők: Elsősorban integrált természettudományt tanító általános vagy középiskolai tanárokat várunk; a képzés ajánlott minden STEM tantárgyat (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) tanító pedagógus számára is.
Szervező: Óbudai Egyetem STEM Iroda
Költség: A képzés a résztvevők számára INGYENES.

A továbbképzés költségeit az Európai Unió RRF-2.1.2-21-2022-00019 – ‘Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében’ című projektből az Óbudai Egyetem finanszírozza. Vállalati támogató partnerünk az ASURA Technologies Zrt.

A továbbképzés végén a résztvevők ajándékba kapják a képzés során megismert, saját tanítási gyakorlatuk során azonnal használható applikáció/ szoftver egyikének éves előfizetését.
A továbbképzés célja, hogy a résztvevők számára olyan gyakorlatorientált, élményalapú tanulási lehetőséget teremtsen, amelynek során változatos pedagógiai és módszertani eszközöket, újdonságokat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, melyeket a mindennapi STEM tanítási gyakorlatukban alkalmazhatnak.

Cél, hogy a résztvevők képesek legyenek a tanulók számára motiváló tanórákat tartani, és fel tudják kelteni a tanulók érdeklődését a STEM életpályák iránt. Cél továbbá olyan szakmai műhely teremtése, amelyben a STEM oktatásban felhasználható, a diákok tanulási motivációját növelő, innovatív tanítási eszközök, tanítási segédletek születnek.

A továbbképzés témái:
Gamifikáció a tanulói motiváció erősítéséért
Játékosítás a STEM oktatásban
Iskolán kívüli foglalkozások, helyszínlátogatások az élményalapú oktatásért
Mesterséges intelligencia a STEM oktatásban

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.

stem-logo_