Jelentkezés – INGYENES Workshop a STEM-tanárok részére a Mesterséges Intelligencia (MI) használatáról

2023-at már most kikiáltották a „Mesterséges Intelligencia (MI) évének”, köszönhetően a ChatGPT-hez hasonló generatív modellek berobbanásának és annak, hogy mindenki számára elérhetővé vált az MI személyes használata. Ennek köszönhetően pedig már nem csak a távoli jövőben képzelhető el az, hogy a mesterséges intelligencia új dimenziókat nyit meg a mindennapokban és teljes szektorokat alakít át.

Nincs ez másképpen az oktatás területén sem. A diákok elkezdték használni az MI alapú technológiát, a tanároknak pedig egyre nagyobb kihívást jelent az, hogy hogyan kommunikáljanak hitelesen az MI-ről a tanórákon, illetve milyen gyakorlati elemeken keresztül adják át a tudást. Kiemelten fontos ma ezeket az új típusú digitális képességeket elsajátítani, az oktatás egésze fog alapjaiban megváltozni, a mesterséges intelligencia hamarosan az edukáció része lesz.

Szeretnénk aktívan tenni azért, hogy a tanároknak legyen egy megfelelő keret – és eszközrendszer a kezükben az MI működésével kapcsolatban, a diákok pedig megtanulják hatékonyan és eredményesen használni a mesterséges intelligencia adta lehetőségéket. Minél előbb közösen kell majd kidolgoznunk egy értékteremtő MI-stratégiát az oktatásban, amihez ismerni kell a mesterséges intelligencia lehetőségeit, határterületeit és azt is, hogy mire szabad használni.

Az Asura Technologies az Óbudai Egyetemmel és a Skoollal karöltve egy egyedülálló egynapos ingyenes workshopot tart általános-, és középiskolai STEM-tanárok és STEM-tudományokért érdeklődő oktatók részére részére, ahol interaktív előadások keretében ismerkedhetnek a mesterséges intelligencia működésével, valamint belekóstolhatnak a programozás alapjaiba is.

Várunk, ha fontosnak tartod, hogy kivedd a részed a jövő oktatásának az alakításából és érdekel, hogy

  • Hogyan és miért működnek a neurális hálók?
  • Hogyan és mivel teheted érdekesebbé az informatika órát?
  • Hogyan segíts a python megfelelő elsajátításában és az emelt szintű érettségi felkészítésben?
  • Hol lehet a ChatGPT helye az oktatásban, mind a tanárok, mind a diákok szempontjából? Mit tudunk ebből a diákoknak megmutatni?
  • Mi az a moral machine, milyen etikai határterületei vannak az MI-nek?
  • Milyen lehetőségeket érdemes megfontolni a továbbtanulás szempontjából azoknak, akik kifejezetten az MI után érdeklődnek?

A program tervezett menetrendje:

9:30Reggeli, ismerkedés
10:00A napi tematika áttekintése
10:30Neurális hálók, deep learning, gépi látás, computer vision, morális kérdések megismertetése
11:30A tanultak gyakorlatba ültetése, know-how átadása
12:30Ebéd
13:30Chat GPT és nyelvi modellek – mik a képességei, határai?
14:00Továbbtanulási lehetőségek, trendek, tanácsok
14:30Egyéb kurzusok, gyakorlati alkalmazási lehetőségek, kurzusok a téma iránt érdeklődőknek
14:45Kérdések

A gyakorlati elemek elsajátításához elhozhatod saját laptopod, de biztosítunk eszközt a workshop időtartamára. Találkozzunk az Óbudai Egyetemen, beszélgessünk, tanuljunk egymástól és teremtsünk értéket a mesterséges intelligencia segítségével!