Programok

TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS

Innovatív oktatás módszertani és technológiai megoldások a STEM területén.

Célunk, hogy a közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő tanárok az IKT eszközöket, és a kapcsolódó szakmódszertant elsajátítsák, és gyakorlatban is megerősítsék készségeket és képességeket.

További részletek »

GYEREKEGYETEM

A nyári gyerekegyetem célja, hogy gyakorlatias, ismeretterjesztő és játékos formában mutassuk be a digitalizáció világát.

A témában jártas és gyakorlott pedagógus vezetésével a gyerekek megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal és azok lehetőségeivel. 

 

További részletek »

ÉLVONALBELI KUTATÓK AZ OSZTÁLYTEREMBEN

A program keretében olyan kutatók tartanak előadásokat kiemelt kutatási területekről, melyek a világ élvonalába tartoznak.

A cél, hogy a legújabb kutatási eredmények megosztásával, új módszerekkel és oktatási tartalommal és praktikus tanácsokkal támogassák azon oktatókat, tanárokat, akik az MTMI területén oktatnak. 

További részletek »

IT REVOLUTION KIÁLLÍTÁS

Augusztus 2-án megnyitotta kapuit Kutor László tanár úr IT Evolúció nevű kiállítása.

Bécsi út 96/B alatt megtekinthetik az információtechnológia fejlődését bemutató gyűjteményt, mely a korai körzőktől napjaink szuperszámítógépeiig rengeteg izgalmas berendezést foglal magába.

További részletek »

A robotépítés alapjai

A robotépítés alapjai kurzus során a résztvevők képesek lesznek az alapvető robotépítés és robotprogramozás önálló elvégzésére továbbá képesek lesznek új robotok építésére és programozására is.

További részletek »

3D nyomtatás

Némi háttérkutatás után a diákok egy digitális szobrászati eszközzel, amely egy agyagtömböt szimulál, újraalkothatják a tanult természetes folyamatokat. A tanulók 3D-ben kinyomtathatják a végterméküket, ami hatással van az anyag megértésére.

További részletek »

Raspberry Pi

A modul célja, megismerjük az épületautomatizálásra felhasználható mikrokontrollereket, azok főbb kommunikációs protokolljait valamint a fejlesztéshez szükséges eszközöket és az épületautomatikában elkalmazandó szenzorok mérési elvét.

További részletek »

LEGO robot projektek

A projekt során egy kontrollert, illetve azzal vezérelhető robotot tervezünk, építünk és programozunk. Célunk, hogy a kontroller a robot kormányzásának, sebességének pontos vezérlésén túl egyéb hasznos, a robot irányítását jól segítő funkciókkal is rendelkezzen. 

További részletek »