Nyári Gyerekegyetem Lezárása

A táborra való jelentkezés lezárult.

Örömmel jelentem be, hogy az augusztusi Nyári Gyerekegyetemnünk betelt, jelentkezéseket már nem fogadunk! Egy rendkívül izgalmas tábor veszi kezdetét, ahol a megújuló energiákkal fognak megismerkedni a táborozók, a Minecraft világán keresztül megerősítve mindezeket. Elektronikai labor foglalkozásokon vesznek részt hétfőn, és szerdán, ezzel az informatikai környezetből kilépve, egy napelemmel működő áramkört építenek meg. A tábori hét utolsó napján pedig napelemparkba látogatunk el, ahol az elméleti és a gyakorlati tudást minél jobban elmélyítjük a láttotak alapján.

Hamarosan beszámolunk Nyári Gyerekegyetemünkről! Kövessék oldalunkat!

Márton Zoltán
Táborvezető

Tábori személyzet

Minecraft / Víz- Szélenergia / Ipari létesítmények

Márton Zoltán

Táborvezető/ Oktató

Az Óbudai Egyetem STEM Irodájának feladatati mellett oktató szerepet is betölt. Főterülete a kritikus infrastruktúra fontosságának kiemelése az erőművek biztonsági elemzésével. Előadásokat tart a energiatermelések technológiáját illetően, majd mindezt a Minecraft szoftveren keresztül szimulációként mélyíti el a táborozók körében.

Kirchhof Sándor

Minecraft oktató

Programozói szemlélettel közelíti meg a Minecraft játékán belüli dimenziót, ahol a megújuló energiaforrások megépítését, karbantartását, és továbbfejlesztését tanítja meg a táborozóknak. A szélenergia, a napenergia és a vízenergia mellett, fissziós atomreaktort épített a gyermekekkel, amelyet modulárisan tanít meg a Minecraft világán keresztül. 

Elektronika / Napenergia

Sándor Tamás

Dékáni hivatalvezető / Előadó

Az villamosság a hétköznapjaink szoros része, ma már nagyon sok dolog elektromos áram nélkül nem tudna működni. A tábor célja, hogy megismertesse bevezető szinten a villamosenergia előállításának, elosztásának és felhasználásának módjait, illetve az alternatív energiák fajtáit és tulajdonságait. Emellett játékos formában kis elektronikus eszközt meg is építünk és programozunk, bemutatva azt, hogy már egy kis napelemmel is működhetnek már áramkörök.

Németh Márk

Gyakorlati oktató

Az Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar BSc. szak, III. évf. hallgatójaként, az elektromos áramkörök alapismereteit mutatja be a táborozóknak gyakorlati megközelítésből. A labor foglalkozások alkalmával forrasztási, alkatrész beépítési tapasztalatokat gyűjthetnek. A tábor végére minden résztvevő gyermek saját maga megépített áramkörrel büszkélkedhet.

Magócsi László

Gyakorlati oktató

Az Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatójaként, az áramkörök továbbfejlesztését fogja bemutatni a táborozóknak. A napenergiához kapcsolódóan, segítségével a résztvevő gyermekek napelemet építenek be a meglévő áramköreikbe, a végső tesztüzemmel, és a minőségi-ellenőrzéssel együtt.